Turistický region
Východné Slovensko, Zamagurie, Spiš, Prešovský kraj, Spišská Magura, Pieniny
Našli jste chybu nebo nám chcete doporučit novou atrakci

Rafting Pieniny

Poloha
Východné Slovensko, Prešovský kraj, Kežmarok, Červený Kláštor
Oblíbené

Pieniny sport centrum se nachází ve středu obce Červený Kláštor, při lávce přes Dunajec. Tvoří ho kolektiv mladých lidí zabývající se sjížděním řeky Dunajec na raftových člunech, půjčováním sportovních lodí a horských kol. Nabízí splav řeky Dunajec, která protéká přes Národní park Pieniny nádherným kaňonem - průlom Dunajce - a na úseku 18 km tvoří hranici s Polskem. Prielom Dunajca se řadí mezi největší přírodní kaňony ve střední Evropě a ročně se jím na dřevěných vorech nebo raftových člunech splavné tisíce lidí.

Splav je vhodný i pro osoby, které nikdy neseděli ve člunu a během celého slávu je doprovází instruktor. Pro ty zkušenější vodáky je k dispozici půjčovna lodí (raftové čluny pro 4 - 10 osob, plastové a nafukovací kanoe, kajaky a kompletní vodácká výstroj). V nabídce jsou jednodenní a 2 - 4-denní splavy řeky Dunajec. Po ukončení splavu je možné se buď vrátit zpět na nástupiště pěšky nebo na horském kole po naučné "Pieninském" cyklo-chodníku kolem řeky, případně autobusem. Po splavu určitě padne vhod občerstvení spojené s opékáním různých regionálních specialit pod srubovou přístřeškem, a dokonce i při lidové Goralské hudbě.

V prostorách centra jsou klientům k dispozici parkování, WiFi internet, toalety, šatna, úschovna zavazadel, vodácké turistické a cyklo informace.


Nejčastější otázky o atrakci Rafting Pieniny

Uvedené vzdálenosti jsou měřeny vzdušnou čarou, skutečná délka cesty může být jiná.
které atrakce se nacházejí v blízkosti?
1
3