Turistický region
Východné Slovensko, Spiš, Prešovský kraj, Branisko, Levočské vrchy, Levočská dolina
Našli jste chybu nebo nám chcete doporučit novou atrakci

Biokúpalisko a lyžařské středisko Levočská Dolina

Poloha
Východné Slovensko, Prešovský kraj, Levoča, Levoča
Oblíbené

Rekreační a odpočinkové středisko v krásné přírodě Levočských vrchů, jen 7 km od historického centra města Levoča, nabízí široké a bohaté spektrum služeb během celého roku, biokúpalisko, rybník určený na lov ryb, lyžařské středisko, wellness centrum, restauraci, ubytování, bowling bar a menší posilovnu.

Biokúpalisko tvoří 3 nádrže - koupací nádrž, rybník a externí biologie. Koupací nádrž o objemu 1800 m3 je jedním z nejmladších koupališť svého druhu na Slovensku. Dětská zóna v bazénu dosahuje hloubku max. 90 cm, vstupní zóna má protiskluzový podklad a plavecká zóna dosahuje max. 220 cm. Po okraji koupací nádrže se nacházejí mělké štěrkové zóny, přes které se voda přečerpává do externí biologie. Díky přečerpávání vody se dosahuje požadovaná kvalita a čistota vody. Teplota vody závisí na teplotě ovzduší a počasí a pohybuje se v rozmezí 22 - 26°C.

Pro zájemce o rybolov je možnost lovu ryb v rybníku hlubokém maximálně 3 m. Základním druhem nasazeným v rybníku je pstruh duhový. Ryby se loví na umělé návnady a pro lov ryb není potřebný rybářský lístek. Po výlovu ryb si zákazník rybu odkupuje případně si ji může přímo v areálu biokúpaliska ugrilovat ev. tuto službu poskytuje restaurace resortu a během letního období i bufet POC PIC.

V areálu biokúpaliska se nacházejí 2 bufety (POC PIC a pulci), převlékárny, sociální zařízení, pískoviště pro děti (skluzavka, houpačka) a trampolína. Během letní sezóny se na nově vybudovaném pódiu pořádají i různé hudební akce spojené s grilováním či vařením guláše.

Lyžařské středisko resortu je vhodné pro náročné i méně zdatné lyžaře. K dispozici jsou 4 sjezdovky (dětská 270 m, závodní 850 m, rodinná 1050 m a traverz 1130 m) a 4 lyžařské vleky H 130 - 850 m, H 130 - 713 m, P - 210 m a dětský lanový vlek - 60 m. Sjezdové tratě jsou pravidelně upravovány a zasněžované technickým sněhem. Středisko dále nabízí parkoviště, lyžařskou školu, dětskou lyžařskou školku, ski servis a půjčovnu lyží. Pod lyžařským svahem se nachází také restaurace a srubový bar. Pro milovníky běžeckého lyžování je v okolí resortu dostupných přibližně 10 km upravovaných běžeckých tratí.

Rekreační oblast Levočská Dolina je oázou klidu, hostům poskytuje odpočinek od náročných dní plných stresu a různé prvotřídní doplňkové služby.


Nejčastější otázky o atrakci Biokúpalisko a lyžařské středisko Levočská Dolina

Uvedené vzdálenosti jsou měřeny vzdušnou čarou, skutečná délka cesty může být jiná.
které atrakce se nacházejí v blízkosti?
1
3